Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından Türkiye’de üretilen ısıl işlem görmüş ürünler
ile ilgili eğitim düzenlendi. Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Kemal Şahin Konferans Salonunda düzenlenen eğitime, EÜ Gıda Mühendisliği
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Tavman, aynı bölümden eğitmenler Prof. Dr.
Fikret Pazır, Prof. Dr. Duygu Kışla ve ısıl işlem görmüş ürünler ile gıda sektörü
çalışanları katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Şebnem Tavman, “Ülkemizde üretimi yapılan ısıl işlem görmüş
ürünler gerek yurt içinde gerekse yurt dışı pazarında önemli yer tutuyor. Bu
üretimlerde çalışan personelin üretim teknolojileri ve gıda güvenliğinin
sağlanması hakkında bilgilendirmesi önem arz ediyor. Hepinize kursumuza
göstermiş olduğunuz ilgi için çok teşekkür ediyorum. Umarım katılımcılar için
çok yararlı bir eğitim olur. Eğitmen hocalarımız, Gıda Mühendisliği Bölümünün
çok değerli hocalarıdır. Prof. Dr. Fikret Pazır, meyve ve sebze alanında uzman,
Prof. Dr. Duygu Kışla da mikrobiyoloji alanında uzmanlaşmış bir hocamızdır.
Onların katılımcılara verecekleri bilgilerin oldukça kıymetli olduğunu
düşünüyorum” dedi.
“Sektördeki bilgi eksikliğini gidermeyi hedefliyoruz”
Özellikle meyve ve sebze alanında çalışmalar yürüttüğünü ifade eden
Prof. Dr. Fikret Pazır “Sanırım meslekte en eski akademisyenlerden biri de ben
sayılırım. Genel çalışmalarım meyve ve sebze ağırlıklı. Meyve-sebzenin
işlenmesinde; ısıtmasından konservesine, dondurulmasından kurtulmasına kadar
çok çeşitli konulardan söz edebiliyoruz. Biz, buradaki eğitimimizle sektördeki
bilgi eksikliklerini gidermeyi hedefliyoruz. Daha önceden de verdiğimiz bu
eğitimleri, gelen talepler doğrultusunda yeniden düzenlemeye karar verdik.
Hepiniz için verimli bir eğitim olmasını diliyorum” diye konuştu.
Eğitim kapsamında değinilecek konulara değinen Prof. Dr. Duygu Kışla
ise; “Konserve Üretimi ve Otoklav Kullanımındaki Olası Hatalar, Ambalajlarda
Isı Penetrasyonuna Etki Eden Faktörler, Fo Hesabı, Fo’a Etki Eden Faktörler ve
FDA Başvurusundaki Önemi, Konserve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kalite
Kontrol gibi önemli kurs konuları belirledik. Eğitimin sizlere faydalı olmasını
diliyorum” dedi.
Tüm gün süren eğitim boyunca gıda sektöründen katılımcılar, ısıl işlem
görmüş ürünlerle ilgili bilgiler alarak merak ettikleri sorulara yanıtlar aldılar.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.